Zoek informatie over:
 

Situatie Kos & Bodrum

update 22 juli 2017 - Er is geen reden meer om aan te nemen dat geplande vakanties naar Kos en Bodrum niet door kunnen gaan. Airlines en touroperators geven aan  de situatie onder controle te hebben. Hotels die schade hebben opgelopen door de beving  zullen worden omgeboekt naar een gelijkwaardig alternatief of beter. U bent  hierover dan reeds persoonlijk geïnformeerd. U dient ter plaatse  wel rekening te houden met een mogelijke confrontatie van beschadigde objecten en gebouwen. 
 
Voor nu eindigt voorlopig onze update met betrekking  tot de situatie op Kos en  Bodrum.  Mocht  de situatie veranderen dan hoort u natuurlijk weer van ons. Indien u nog   vragen heeft kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Wij wensen u voor nu een fijn weekend toe en  een fijne vakantie.
 
21 juli 2017 - Vannacht heeft een aardbeving met een kracht van 6,7 plaatsgevonden in de Middellandse Zee nabij het Griekse eiland Kos en de Turkse badplaats Bodrum.

Wij zijn op dit moment in contact met de diverse touroperators en houden de situatie nauwlettend in de gaten. Wij zullen contact opnemen met de mensen die binnen nu en 1 week naar bovenstaande bestemmingen vertrekken voor hun vakantie. Wij kunnen u meer vertellen zodra wij meer duidelijkheid hebben over de eventuele gevolgen. 

Bodrum
In Bodrum en Marmaris is er lichte schade aan gebouwen. Daarnaast heeft een kleine vloedgolf een aantal straten laten onderlopen maar de schade lijkt beperkt. Er worden vooralsnog geen gewonden gemeld in Bodrum en Marmaris.

Kos
Op Kos is de schade groter en vooral het oude centrum van Kos, waar het uitgaansgebied is, lijkt getroffen. Daar waren vannacht nog veel mensen op straat. Hier zijn dan ook gewonden gevallen. Ook op het Griekse eiland Rhodos was de beving te voelen.