Zoek informatie over:
 

Noodweer bij Halkidiki

Er zijn gisteren minstens zes toeristen om het leven gekomen bij ernstig noodweer in het noorden van Griekenland. Op het schiereiland Halkidiki teisterde de storm de regio na dagenlange extreme hitte. Er zijn vannacht ook vele tientallen gewonden gevallen, en er is grote schade. De verwachting is dat het noodweer deze ochtend alweer afneemt. De verwoestende storm werd omschreven als ‘extreem en ongebruikelijk’ door meteorologen.De noodtoestand is ter plekke uitgeroepen.
 
Er zijn zover bekend geen Nederlanders onder de doden. Twee oudere Tsjechische toeristen werden gedood toen sterke wind hun caravan omver blies, Een Roemeense vrouw en een 8-jarige jongen kwamen om toen een dak instortte van een restaurant en twee Russische toeristen bij het omvallen van een boom in de badplaats Potidea, aldus de autoriteiten.

bron: Travmagazine

Voor uw beeld, Griekenland omvangt een enorm groot gebied. Een heel groot deel van toeristische plaatsen is ongeschonden gebleven. Zie hier een kaartje ter verduidelijking. Het gebied waar het noodweer plaatsvond is rood omcirkelt: