Zoek informatie over:
 

Maleisië

Maleisië is een prachtige bestemming voor het maken van en rondreis. Er zijn routes door West-Maleisië en op Maleisisch Borneo dat uit Sabah en Sawarak bestaat. 

Combineer steden, ourwouden, plantages en parken met prachtige eilanden waar u kunt snorkelen en duiken. Een hele divirse bestemming met veel cultuur en een gastvrije ontvangst. 

Kijk op onze website www.beleefmaleisie.nl voor meer informatie en routevoorbeelden. 
Maleisië is een prachtige bestemming voor het maken van en rondreis. Er zijn routes door West-Maleisië en op Maleisisch Borneo dat uit Sabah en Sawarak bestaat. 

Combineer steden, ourwouden, plantages en parken met prachtige eilanden waar u kunt snorkelen en duiken. Een hele divirse bestemming met veel cultuur en een gastvrije ontvangst. 

Kijk op onze website www.beleefmaleisie.nl voor meer informatie en routevoorbeelden. 

Strandvakanties naar Maleisië kunt u via deze website boeken. Wilt u een rondreis maken neem dan contact met ons op voor een maatwerk reisadvies.

Klimaat
Maleisië heeft een tropisch klimaat. De temperaturen variëren tussen de 21°C en 32°C. De luchtvochtigheid is hoog.

Cultuur en gewoonten
Door de verschillende religies in Maleisië kent het land een diverse cultuur. U vindt er kleurig gedecoreerde hindoetempels naast moskeeën, Chinese tempels en sobere, witte, katholieke kerken. Elke groepering kent zijn eigen rituelen, gebruiken en kunstuitingen, zoals feesten aan het einde van de Ramadan en het hindoeïstische bloemenfestival Deepavali. Elke dag leggen de Chinezen hun offergaven bij de aan de voorouders gewijde huistempels.
In het hele land gelden regels voor het betreden van religieuze ruimtes of huizen, waarbij de schoenen uitgetrokken moeten worden. Bovendien moet men de armen en benen bedekken bij een bezoek aan een religieuze ruimte. Als men zonder bestek eet of iets wil aanreiken, moet men de rechterhand gebruiken, omdat de linkerhand als onrein wordt gezien. De volken van het binnenland van Borneo zijn gespecialiseerd in bijzondere jacht- en oorlogsdansen en kennen veel ambachten, waaronder houtsnijwerk en het weven van matten en manden.

Eten en drinken
De Maleisische keuken is erg veelzijdig door de verschillende bevolkingsgroepen die hun aandeel hierin geleverd hebben. De Maleisische en Indonesische gerechten zijn meestal pittig gekruid en de Chinese gerechten zijn milder. Bovendien wordt er veel gebruik gemaakt van rijst en vlees. In boeddhistische restaurants kan men ook goed vegetarisch eten. Er zijn diverse fastfood restaurants en vele westers georiënteerde eetgelegenheden. Typische gerechten uit Maleisië zijn o.a. Roti Canai (gevulde pannenkoek met kerrie, roerei, uien en kruiden), Ketupat (pakketjes gestoomde rijst in palmbladeren), Nasi Lemak (ontbijt met in kokosmelk gekookte rijst met kruidige vis, sambal ei, augurk en geroosterde pinda's), Curry Laksa (curry met gekookte stukjes kip, kleine mossels, tofu en bamboespruiten), Rendang (rundvleesgerecht met pepers, uien, paddestoelen en kruiden) en Wan Tan (soep met mie, garnalen en stukjes vlees).

Tijdsverschil
Gedurende de zomertijd 6 uur later dan in Nederland, gedurende de wintertijd 7 uur later. 

Reisaanbod bekijken

Vul hieronder de naam van uw plaats of accommodatie naar keuze in en zie direct het actuele reisaanbod naar deze bestemming.

Check nog een prijs

Deze bestemming behoort tot onze specialismen. Voor een advies op maat én ons complete assortiment vragen wij u contact met ons op te nemen.

Maatwerk

We werken samen met lokale agenten over de hele wereld. Een deel van de reizen is op deze site terug te vinden maar daar houdt het aanbod niet op! Dus vindt u uw reis of bestemming niet direct terug? Geef ons dan uw wensen door en wij stellen uw reis precies op uw wensen samen. Bel 013-5323500 of mail naar [email protected]

Alle streken/regio's in Maleisië (2)

Studiereisverslag Maleisië & Singapore van Roxanne

In mei 2012 kreeg ik het genoegen kennis te maken met Maleisië en Singapore. We beginnen de reis met een comfortabele vlucht van Singapore Airlines. Na een overstap op Singapore en korte (gratis) stadstour, gaat de reis meteen door naar Penang. Penang is een eiland aan de westkust van Maleisië en biedt meer sightseeing dan ik voor mogelijk had gehouden. De stranden van Penang zijn aangenaam, met vrij helder water een uitgestrekte zandstranden.
lees meer

Studiereisverslag Maleisie van Lieke

In september 2012 heb ik het westelijke deel van Maleisië mogen bezoeken met een lokale agent. 11 September vertrokken we met een clubje van 20 andere reisadviseurs met Malaysia Airlines rechtstreeks richting Kuala Lumpur. De vlucht vertrok in de middag om 12 uur en zou ongeveer 12 uur duren.
lees meer

Studiereisverslag Maleisië van Desiree

In eerste instantie uitgeloot….maar uiteindelijk toch de gelukkige die mee mocht op studiereis met Fox Vakanties naar Maleisië!! Als Azië liefhebber en vooral als Indonesië fanaat dé reis om eens kennis te maken met een ander land in Azië. Voor vertrek had ik me een “rijker “ Aziatisch land voorgesteld en dit bleek helemaal te kloppen. Goede wegen, mooie flatgebouwen en vooral in Kuala Lumpur grote en uitgebreide winkelcentra.
lees meer

Studiereisverslag Maleisië van Lieke

22 oktober 2014 was het zo ver, ik mocht de noordelijke kant van Maleisië gaan bezoeken met organisatie de Jong Intra vakanties. In september 2012 heb ik het westelijke en oostelijke gedeelte van Maleisië bezocht, om nog een betere indruk te krijgen ben ik blij dat ik het midden en het noordelijke deel ook heb mogen bezoeken.
lees meer

Studiereisverslag Maleisisch Borneo van Kim

We vertrekken met 5 collega’s naar Maleisisch Borneo. We vliegen met Malaysia Airlines. Aan boord zijn vriendelijke stewardessen en een goede service. We maken ons klaar voor een indrukwekkende rondreis door dit bijzondere land.
lees meer

Studiereisverslag Maleisisch Borneo van Roxanne

Op 10 november 2015 werd ons wachten beloond, de kennismaking met een langverwachte bestemming staat op het punt werkelijkheid te worden en wel door 5 collega’s van Disma Reizen.
lees meer

Studiereisverslag West Maleisië van Suzanne

Samen met mijn collega Hans heb ik West Maleisië bezocht. De route bracht ons langs verschillende hoogtepunten zoals Kuala Lumpur, de Cameron Highlands en Perhentian Island. Hieronder ons reisverslag waar we wat meer over onze ervaringen vertellen.
lees meer
Bezoek de Petronas Towers/Twin Towers by night. De torens zien er ’s nachts prachtig uit en kunnen bezocht worden tot de bovenste verdieping. Reserveer dit wel vooraf, want de wachtrijen ter plaatse voor een ticket zijn erg lang!
Ook op West-Maleisie zijn Orang Oetans te bewonderen vlakbij Ipoh op Orang Utan Island. Dit is een rehabilitatie centrum voor een mishandelde of verstoten Orang Oetans, waarbij een compleet traject wordt in gezet om de Orang Oetans terug worden uitgezet in de natuur. Dit is gecombineerd met een compleet aangelegd Ecopark waar ook attracties te vinden zijn.
Je kunt overal eten in Maleisië, ook van de kraam of stalletjes op straat. Dit is niet aan te raden in andere Aziatische landen.
Taxi’s zijn zeer goedkoop in Kuala Lumpur. Voor een ritje van circa 10 minuten dient u een bedrag te betalen van 15 Ringgit = € 4,-

Of deel hier uw eigen Maleisië ervaring

 
 
 

Angelo

Reisadviseur - Disma Reizen Eindhoven

Met mijn enthousiasme vind ik altijd de geschikte vakantie voor u!

Kelly

Reisadviseur - Beins Travel Oosterhout

"Mijn doel is het perfecte vakantiegevoel"

Suzanne

Reisadviseur - Disma Reizen Goirle

"Reizen is mijn grootste hobby!"

Karen

Reisadviseur - Disma Reizen Eindhoven

"Reizen is mijn passie, uw vakantie is bij mij in goede handen!"

Karin

Reisadviseur - Disma Reizen Eindhoven

"Ik stel de mooiste reizen voor u samen"

Roxanne

Reisadviseur - Disma Reizen Hilvarenbeek

"U onbezorgd op vakantie laten gaan? Die uitdaging ga ik graag aan!"

Suzanne

Reisadviseur - Beleef Reizen

"Een perfecte vakantie begint bij de voorbereiding, ik verzorg uw reis graag van het begin tot het einde!