Zoek informatie over:
 

Noorwegen

Noorwegen trakteert u op een prachtige natuur. Bezoek dit land tijdens een rondreis of een cruise vanaf bijvoorbeeld Rotterdam en vaar langs de Noorse Fjorden.

Rotsachtige kusten, berglandschappen, meren en uitgestrekte vlakten. Maar ook leukse vissersdorpjes en steden zoals Oslo en Bergen moeten op uw lijstje staan. En misschien wel het meest bijzondere is de middernachtzon en het noorderlicht richting de Noordkaap.  
Noorwegen trakteert u op een prachtige natuur. Bezoek dit land tijdens een rondreis of een cruise vanaf bijvoorbeeld Rotterdam en vaar langs de Noorse Fjorden.

Rotsachtige kusten, berglandschappen, meren en uitgestrekte vlakten. Maar ook leukse vissersdorpjes en steden zoals Oslo en Bergen moeten op uw lijstje staan. En misschien wel het meest bijzondere is de middernachtzon en het noorderlicht richting de Noordkaap. 

Klimaat
Noorwegen heeft een mild klimaat met koude winters.Per regio zijn er klimaatverschillen. 

Reisaanbod bekijken

Vul hieronder de naam van uw plaats of accommodatie naar keuze in en zie direct het actuele reisaanbod naar deze bestemming.

Check nog een prijs

Deze bestemming behoort tot onze specialismen. Voor een advies op maat én ons complete assortiment vragen wij u contact met ons op te nemen.

Maatwerk

We werken samen met lokale agenten over de hele wereld. Een deel van de reizen is op deze site terug te vinden maar daar houdt het aanbod niet op! Dus vindt u uw reis of bestemming niet direct terug? Geef ons dan uw wensen door en wij stellen uw reis precies op uw wensen samen. Bel 013-5323500 of mail naar [email protected]

Alle streken/regio's in Noorwegen (1)

Studiereisverslag Noorwegen

In augustus/september ben ik met Buro Scandinavia 9 dagen naar Noorwegen geweest. We zijn `s-ochtends rond 9 uur met de bus vertrokken vanaf Vianen richting Kiel(Noord Duitsland). Die avond zijn we met de ferry Stena Germanica vertrokken naar Goteborg. De ferry’s van Stena Line zijn erg comfortabel. Nette hutten, meerdere bars en restaurants. De volgende ochtend zijn we om 9 uur aangekomen in Göteburg
lees meer

Studiereisverslag Noorwegen van Dorien

In augustus 2012 ben ik op studiereis geweest naar Noorwegen. Ik ben er ooit 1x eerder geweest in de winter. Nu heb ik dus eens kijken hoe het land er in de zomer uit ziet.
lees meer

Studiereisverslag Noorwegen van Nancy

Na een aantal keer zonder succes plannen te hebben gemaakt om naar Noorwegen te gaan, kreeg ik het goede nieuws dat ik op studiereis naar dit mooie land mocht met Buro Scandinavie. Meteen had ik er al veel zin in. Ik was erg benieuwd of mij dit net zo goed zou bevallen als de eerdere reis naar West Canada en of het een vergelijkbaar land is.
lees meer

Studiereisverslag Noorwegen van Patricia

Noorwegen is een prachtige natuurbestemming met vele mogelijkheden. Doordat het land zo uitgestrekt is (ca. 2500 km) kent het vele verschillende gezichten. Van het fjordengebied en de steden Bergen en Oslo in het zuiden tot de Lofoten en de Vesteralen en natuurlijk niet te vergeten de Noordkaap in het noorden van het land. Noorwegen kan heel het jaar bezocht worden, voor de wintersport een actieve zomervakantie of een leuke stedentrip, het kan allemaal.
lees meer
Ga bij Lillehammer eens een kijkje nemen bij het openluchtmuseum Maihaugen. Hier ziet u in ongeveer een middag de geschiedenis van Noorwegen. U gaat langs verschillende jaartallen en ziet hoe de Noren in het verleden hebben geleefd. In de zomerperiode laten acteurs u kennis maken met de gebruiken van die tijd.
Richting Skjolden en op meerdere plekken in Noorwegen kunt u raften. Na een uitgebreide uitleg gaat u zelf met de bootjes het water op. Er zijn voor de verschillende leeftijden en categorieën diverse routes. Van zwaar voor de waaghalzen tot makkelijk voor de families.
Gletsjer hike tocht vanaf Vesterland accommodatie. U gaat met een bootje een kleine hike van ongeveer een half uurtje maken richting de gletsjer. Hier krijgt u spikes onder en een pikhouweel mee om in een rij aan elkaar vast de gletsjer te bewandelen. Loop langs de “rivieren”onder de gletsjer. Mooie fotomomenten gegarandeerd
Wanneer u in Noorwegen bent en de kans is daar, maak dan een gletsjerhike. Een onvergetelijke ervaring!
Sommige wegen in Noorwegen zijn onderhevig aan tol. U kunt zich van de te voren het beste registreren op www.autopass.no Hiervoor dient u in het bezit te zijn van een geldige creditcard. De tol wordt automatisch afgeschreven van het door u op voorhand gestorte tegoed. Rijdt u op tolwegen zonder geregisterd te zijn, dan krijgt een foto met de aanslag als nog thuis gestuurd

Of deel hier uw eigen Noorwegen ervaring

 
 
 

Caroline

Reisadviseur - Beins Travel Oosterhout

"Uw wensen zijn de basis voor de allermooiste reizen"

Angelo

Reisadviseur - Disma Reizen Eindhoven

Met mijn enthousiasme vind ik altijd de geschikte vakantie voor u!

Karen

Reisadviseur - Disma Reizen Eindhoven

"Reizen is mijn passie, uw vakantie is bij mij in goede handen!"

Ingeborg

Reisadviseur - Disma Reizen Hilvarenbeek

"de leukste plekken op de mooiste vakantiebestemmingen"

Joyce

Reisadviseur - Disma Reizen Tilburg

Reizen is niet alleen mijn werk, maar ook mijn passie"

Karin

Reisadviseur - Disma Reizen Eindhoven

"Ik stel de mooiste reizen voor u samen"

Dorianne

Reisadviseur - Disma Zakenreizen

"Zoekt u naar een onvergetelijke reis? Dan help ik u graag d.m.v. een deskundig advies"

Sandra

Reisadviseur - Disma Reizen Goirle

"Een reis boeken is op zich al een feest, zeker als u bij mij bent geweest"