Zoek informatie over:
 

Studiereisverslag Kanaaleilanden Suzanne

Door: Suzanne
Functie: Reisadviseur - Disma Reizen Goirle

Kanaaleilanden, mix van Britse traditie en Franse charme! Op uitnodiging van Buro Scanbrit hebben we van 22 tot 25 april tijdens een studiereis de Kanaaleilanden Jersey en Guernsey mogen ontdekken.Een hele mooie maand om de eilanden te bezoeken; milde temperaturen en de natuur staat prachtig in bloei! Voor rustzoekers ook een ideale periode omdat het toeristisch seizoen nog wat op gang moet komen.
 
Op dag 1 vlogen we in ca. 1,5 uur met VLM van Rotterdam naar Jersey. Na de lunch in het Royal hotel in St Helier werd de groep in drieën gesplitst. Een aantal personen gingen blokarten; met windkracht 6 vlogen we over het brede zandstrand!! 
De volgende groep ging wadlopen; onder leiding van een enthousiaste gids maakten ze een wandeling over de zeebodem met als einddoel de vuurtoren. De laatste groep ging kustwandelen van St Brelade's Bay richting Beauport. Mooie brede zandstranden en geweldig mooie natuur! Met een heerlijk diner in The Portelet Inn, een restaurant met een prachtig uitzicht over Blue Bay, hebben we de dag afgesloten.
 
De tweede dag werd de groep in twee opgedeeld. Een deel bezocht een zeer bijzondere "dierentuin" Durrell Zoo. Een prachtig aangelegd park met een bijzonder doel: dieren die met uitsterven bedreigd worden, probeert men hier voor te bereiden op een terugkeer in de natuurlijke omgeving. Daarnaast heeft het park een geweldige glamping (luxe camping) voorzien van alle comfort. 

De andere groep bezocht Jersey War Tunnels. Tijdens de 2e wereldoorlog hebben de Duitse bezetters een kilometer lange gangenstelsel uit de rotsen geblazen. De Jersey War Tunnels werden gebruikt als opslag voor wapens, brandstof en korte tijd zelfs als ondergronds ziekenhuis. In de tentoonstelling over de Duitse bezetting van het eiland komen onder meer evacuees aan het woord en worden onderdrukking, censuur, collaboratie en verraad bericht. Zeer indrukwekkend!

In de middag zijn we in een uurtje met Condor ferries van Jersey naar Guernsey overgestoken. Na inchecken in Hotel Le Chene hebben we in St. Peter Port een erg leuke stadswandeling gehad! Op een bijzonder leuke manier werd er verteld over de geschiedenis van de stad en het eiland. Aansluitend hebben we een heerlijk diner gehad in restaurant Christies en de avond afgesloten in de bar van het hotel.
 


Op de derde dag staan er in de ochtend actieve excursies op het programma. Een deel van de groep gaat zeekajakken langs de kust in de baai Petit Bot Bay.  Het andere deel gaat coasteering; in een wetsuit langs de grillige rotskust klimmen, klauteren en van de rotsen springen. Volop avontuur!  Na de lunch nemen we in 20 minuten de ferry naar Herm. Een klein eiland met prachtige stranden, vergezichten en mooie natuur. Een heerlijke aanrader voor een dag ontspanning. Het eiland heeft 66 inwoners en in de zomermaanden stromen de toeristen toe in White House Hotel waardoor het inwonersaantal verdriedubbeld.

'S avonds hebben we een wijnproeverij met bijpassende streekgerechten. Kortom, een perfecte combinatie van avontuur, natuur en culinair genieten!
 
De laatste dag van deze geweldige studiereis Kanaaleilanden hebben we 2 excursies; een interessante rondleiding door het Hauteville house. Victor Hugo, de schrijver van o.a. De klokkenluider van de Notre-Dame en les Miserables leefde 15 jaar in dit huis in het centrum van St. Peter Port. De andere helft van de groep is naar Cornet Castle geweest. Het kasteel is mooi gelegen in St Peters Port en heeft een schitterend uitzicht over de stad en het eilandje Herm. Als afsluiting genieten we van een typisch Engelse traditie; een heerlijke high tea!