Zoek informatie over:
 

Studiereisverslag Thailand van Sehra

Door: Sehra
Functie: Reisadviseur - Beins Travel Oosterhout

Een prachtige reis door het veelzijdige Thailand! Thailand is een land dat voor elke vakantieganger wat te bieden heeft; cultuur, natuur en een heerlijk klimaat! Dit hebben wij zelf in september 2015 met deze prachtige FOX reis mogen ervaren.We vlogen met China Airlines rechtstreeks naar Bangkok. Daar aangekomen werd ons direct duidelijk wat een wereldstad dit is! Overal zie je een enorme hoeveelheid auto’s, scooters, bussen en eetkraampjes op straat waardoor het verkeer erg chaotisch is. Naast deze overweldigende drukte is er in Bangkok veel moois te ontdekken; het prachtige Grand Palace met de Emerald Boeddha, deze wordt gezien als de belangrijkste tempel van Thailand en de Wat Pho met de grootste (46 meter!) liggende Boeddha van Thailand. Een echte aanrader is om per fiets Bangkok te ontdekken. Dus nadat we ingecheckt waren in ons hotel gingen we dan we dan ook gelijk fietsen door  Bangkok. Langs de smalle straatjes, langs de bloemenmarkt en door het drukke Chinatown, wat een belevenis was dit!

Vanuit Bangkok rijden we naar Kanchanaburi met de rivier de Kwai. Deze rivier is bekend geworden door de bouw van waarschijnlijk ‘s werelds meest beroemdste spoorbrug waarbij ruim 100.000 krijgsgevangen zijn omgekomen; “The bridge over the River Kwai” Naast deze brug hebben we een bezoek gebracht aan de indrukwekkende oorlogsbegraafplaats en het spoorlijn museum. Op de route van Bangkok naar Kanchanaburi hebben we leuke stop gemaakt bij de kleurrijke drijvende markt. Hier verkopen de locals hun producten op een longtailboot Tevens zijn we gestopt bij de Railway market, Op deze spoorlijn staan de marktkraampjes en wanneer er een trein komt worden al deze kraampjes snel ingeklapt. Zodra de trein voorbij is wordt alles net zo snel weer neergezet en lijkt het net of er niets gebeurd is. Bij beide markten wordt er nog eens benadrukt dat de Thai eigenlijk de hele dag door bezig zijn met koken en eten. 
 
Wij vervolgen onze reis naar de oude hoofdstad Ayutthaya, in het beroemde historische park zijn een aantal prachtige tempels en pagodes te vinden. In deze oude stad kijk je je ogen uit! Vlakbij Ayutthaya is het Baan Hollanda museum te vinden. Hier kan men de geschiedenis van de eeuwenoude handel tussen Thailand en Holland ontdekken. Na het bezoek aan Ayutthaya en Baan Hollanda hebben we een boottocht gemaakt langs de stad. Vanaf het water zijn veel tempels stuk voor stuk goed te bewonderen. Na een drukke dag vol prachtige indrukken rijden we met de nachttrein naar Chiang Mai, gelegen in Noord Thailand. 

Vandaag bezoeken we een mooie tempel in Chiang Mai; Doi Suthep. Deze tempel is gelegen op de top van een berg en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad! Om bij de tempel te komen kun  je er voor kiezen om de (lange!) trap te nemen of om met de stoeltjeslift te gaan. In de omgeving van Chiang Mai is tevens het Elephant Nature park te vinden. Dit opvangkamp voor gewonde en/of verwaarloosde olifanten is zeker de moeite waard om te bezoeken. Hier leven naast olifanten ook honden, katten en buffels die door de vele vrijwilligers dagelijks worden verzorgd. Deze excursie is een goed alternatief voor de ritjes op de rug van olifant en was zeker een hoogtepunt tijdens deze studiereis!

Weer terug van een geweldige studiereis. Het programma is hetzelfde als voor de klant, je krijgt een perfect beeld van de FOX reizen en van het geweldige Thailand!