Zoek informatie over:
 

Studiesreisverslag Mallorca van Joyce

Door: Joyce
Functie: Reisadviseur - Disma Reizen Tilburg

Van 14 tot 19 mei ben ik op studiereis geweest met Neckermann naar het prachtige Mallorca. Vanuit het vliegtuig zie je de witte stranden met de blauwe zee al steeds dichterbij komen. Mallorca is het grootste eiland van de Balearen. En staat bekend om zijn mooie baaien, maar Mallorca heeft nog veel meer te bieden…Tijdens mijn studiereis heb ik verschillende (bad)plaatsen bezocht, en wat mij echt bijgebleven is, is het prachtige valleidorpje Valldemossa. Wij waren hier in de ochtend, met de zon op je gezicht hoorden wij de klokken luiden van het plaatselijke kerkje, langzaam ontwaakte het dorp en één voor één gingen de winkeltjes open. De typische Spaanse straatjes en het klooster maken dit prachtige dorpje af. Er zijn verschillende restaurants en winkels te vinden. Vanaf het uitzichtpunt heeft u een geweldig uitzicht over de vallei. Valldemossa is een dorp wat u wat mij betreft echt moet bezoeken wanneer u op Mallorca bent.

Ook hebben wij Palma de Mallorca (de hoofdstad) bezocht. Het is een prachtige stad met mooie gebouwen. U kunt hier goed winkelen, lekker op het terras zitten of de stad verkennen. Boven op de berg staat de kathedraal, die u van alle kanten al kunt bewonderen zodra u de stad binnenrijdt. 

Verder zijn de badplaatsen Cala D’or en Alcudia zeker een bezoek waard. De prachtige stranden van Alcudia en de mooie baaien van Cala D’or nodigen uit voor een verfrissende duik in het azuurblauwe water. De witte stranden en palmbomen maken het plaatje compleet. In het centrum van Cala D’or en Alcudia kunt u ook weer gezellig shoppen en lekker een terrasje pakken. Ook leeft het centrum in de avond, een cocktail drinken in de uitnodigende cafés, lekker een hapje eten buiten op de gezellige terrasjes, of toch nog even de winkeltjes bekijken.

Een tip die ik iedereen nog wil meegeven is:
Huur een auto! Het binnenland van Mallorca is echt de moeite waard. De plaatselijke kerkjes in de dorpen, het mooie groene landschap waar u doorheen rijdt. En zo kunt u ook de prachtige stranden aan de oostkust bekijken, waar u anders niet snel komt. En die ook echt een bezoek waard zijn!

Ik ging met het idee dat Mallorca alleen leuk was om te stappen, ik weet nu wel beter. Het eiland heeft zoveel meer te bieden. Mallorca is een geweldig mooi eiland voor elke doelgroep, en ik vertel u graag daar alles over!