Zoek informatie over:
 

Studiereisverslag Cambodja

Door: Wendy
Functie: Reisadviseur - Beins Travel Oosterhout

In het mysterieuze Cambodja ontdekt u onder een dak van groene bladeren de verlate hoofdstad van de eens zo machtige Khmer bevolking. Laat u mee voeren met de onvoorstelbare tempelpracht van de Angkor, hier heeft elke steen een verhaal te vertellen. Ondanks dat de geschiedenis van dit land met bloed is geschreven is de bevolking vrolijk, en wordt u gastvrij ontvangen. Het lijkt wel of u op elke hoek een monnik tegenkomt, die u enthousiast aanspreekt.Laat u meevoeren in de prachtige historie van de Angor en ervaar hoe het  “jungle book” in het echt is. Een van de hoogte punten is de “Ankor Wat” maar de kleine verstopte tempels die overwoekerd zijn door grote bomen zijn misschien wel zo spannend. Vanuit de plaats Siem Reap kunt u eenvoudig de tempels bezoeken en ik raad  u aan om zeker er 2 volle dagen voor te rekenen.

Het is leuk om u rond te laten rijden met een Tuktuk of om zelf op de fiets te gaan. In oktober -november is het een goede periode, maar u moet wel rekening houden met een flinke stortbui.

Na een dag vol met prachtige dingen gezien te hebben, kunt u heerlijk eten in het gezellige Siem Reap. Er zijn vele restaurantjes waar u uit kunt kiezen, maar een absolute must is toch eten bij een van de food-stalletjes op straat waar u echt met een gerust hart kan eten. Om de avond te sluiten heeft u ook voldoende keus om in een van de leuke barretjes nog wat te drinken.

Tijdens een boottocht over het Tonlé sap meer komt u langs de drijvende vissersdorpjes met spelende kinderen. Als u in Phnom Penh aan wal stapt, zal de Franse invloed u hier niet ontgaan. De lokale markt is zeker leuk om hier te bezoeken. Naast de vele specerijen komt u ook gefrituurde spinnen tegen die door de Cambodjanen als lekkernij worden gezien. Tevens kunt u de Zilveren Pagode of het koninklijke paleis bezoeken.

Vanuit Phnom Penh is een mooie tocht met de Bamboo train te maken. Het is niet meer dan 2 assen met wielen, een platform gemaakt van bamboo en een motortje. De rit gaat dwars door prachtige omgeving met rijstvelden waar mensen aan het werk zijn en door kleine dorpjes. Een hele leuke excursie die u niet mag missen.

Net als in de rest van het land heeft de “Khmer Rouge” in de hoofdstad zijn sporen nagelaten. Het bezoek aan de killingfields en de S22 gevangenis zal u niet snel vergeten en een diepe indruk op u achterlaten.

In  het onbekende achterland heeft de tijd stilgestaan. Met een avontuurlijke autotocht komt u in een spannend gebied, waar bijna geen toerist te vinden is. Als hoogtepunt kunt hier een echte olifantentocht door het oerwoud maken. Tijdens de lunch wordt het tijd om te zwemmen in een van de meertjes. Dit is een unieke ervaring die u nooit meer zult vergeten en waar u nog lang zal over napraten.

Als u weer terug komt in de hoofdstad kunt u op boulevard genieten van een heerlijke cocktail en uitrusten op een van de terrasjes van de verschillende restaurants.

De volgende dag is het mogelijk om per boot de naar de Mekong Delta in Vietnam te varen of met het vliegtuig naar Bangkok te vertrekken. Maar Cambodja biedt ook nog de mogelijkheid om na al deze fantastische indrukken heerlijk te verblijven op een van de mooie zandstranden in de badplaats Sihanoukville. Een ideale plek om lekker bij te komen van de rondreis. Liggend op het strand met een kokosnoot in je hand!