Zoek informatie over:
 

Studiereisverslag Australie

Door: Huug
Functie: Reisadviseur - Disma Reizen Tilburg

In oktober 2007 ben ik in Australie geweest. In de ochtend vertrokken we voor een 24 uur durende vlucht via Singapore naar Brisbane per Boeing 777 van Singapore Airlines. Aankomst de volgende dag en aansluitend werden we naar het Ibis Hotel in Brisbane gebracht. Het Ibis en Mercure zijn prima hotels in het centrum met moderne kamers. Het avontuur in “down under” kan beginnen!Na een korte wandeling door het centrum van de stad vertrokken we met taxi’s naar de haven voor de ferry naar het voor de kust gelegen Moreton Island. We verbleven in het prachtig gelegen ”Tangalooma Wild Dolphin Resort”. In de middag stond er een “safari” door de natuur van het eiland op het programma, om daarna op een uitgestrekte schitterende zandvlakte aan “sandtoboganning” te gaan doen. Vervolgens hebben we  een uurtje quad gereden. Het programma eindigde met het voeren van dolfijnen, ze kwamen bijna tot op het strand.

De vroege ferry bracht ons weer naar het vaste land in Brisbane. Bij camper- en auto verhuurder Apollo hebben we verschillende type campers bekeken. We namen de huurauto, reisbeschrijving, routekaarten en hotellijst in ontvangst, de fly-drive van Brisbane naar Sydney gaat van start. Onderweg bezochten we “Wildlife Currumbin Santuary”, een dierentuin met uitsluitend Australische dieren zoals kangoeroe’s, wombats, koala’s en een show met muziek en dans
van Aboriginals.Via  Surfers Paradise reden we naar ons overnachtingshotel Lord Byron Bay in Byron Bay. Het  gezellige centrum heeft een leuke sfeer, met name in de avond en heeft veel winkeltjes en uitgaansmogelijkheden.

Na het ontbijt in het centrum begint de dag vandaag sportief, we gaan surfen! Les kregen we via de locale surfschool. We verlaten Byron Bay via de meest Oosterlijke punt van Australie, vanuit  hier een prachtig uitzicht over de baai. Voor reizigers die een luxe hotel zoeken met sauna & spa centrum is Resort Byron at Byron een aanrader. Van Byron Bay tijden we naar Coffs Harbour. De stad is bekend vanwege het legendarische “Big Banana” pretpark. Wij overnachten in het naastgelegen Comfort Inn Big Windmill.

Vanochtend vertrekken we na een bezoek aan het Novotel Coffs Harbour  richting Port Stephens / Nelson Bay, ook wel The Bay genoemd. Via mooie kustroutes komen we tegen de avond aan. Port Stephens staat bekend als startpunt voor excursies naar walvissen en dolfijnen die de kustlijn regelmatig bezoeken. De mooie stranden hebben een grote aantrekkingskracht op de bewoners van het redelijk nabij gelegen Sydney. Wat in Australië echt opvalt is dat de bevolking erg vriendelijk is en het overal schoon is, zelfs in de steden.

Om 10.00 uur vertrokken we uit de haven. Al vrij snel zagen we dolfijnen en wat later op korte afstand ook enkele walvissen. Een heel bijzondere ervaring. Tegen 13.00 uur waren we weer terug  de haven in. In een tijdsbestek van circa 3 uur zijn we naar Sydney gereden.  Hier de auto ingeleverd en per taxi naar het downtown gelegen Cambridge Quality Hotel gegaan. Wederom een prima, net gerenoveerd hotel. Die avond reden we per metro naar Circulair Quay in The Rocks, sinds enkele jaren een geheel verbouwde trendy wijk. Vanaf het terras van restaurant “The Waterfront” is er een prachtig uitzicht op het aan de overkant van het water gelegen Opera House. Wat een bijzondere locatie!

Ook het Travelodge *** en Vibe Hotel **** zijn aan te raden als verblijf in Sydney, maar veel hotelketens hebben hier een hotel. In de ochtend zijn we via het centrum naar de haven gewandeld om aan boord te gaan van “Captain Cook Harbour Highlights Cruises”. Op deze manier is Sydney prima vanaf het water te zien. Tevens zou de stadstour per touringcar “Downtown Sydney, Bondi Beach en Kings Cross” niet mogen ontbreken, het levendige Kings Cross, het witte zand van Bondi Beach en de historische gebouwen van The Rocks regio, Opera House, Harbour Bridge, Hyde Park en St. Mary’s Cathedral. ’s Avonds zijn er volop mogelijkheden om te dineren in een van de vele restaurants rond Darling Harbour.

Op het “Things to do” lijstje zou ook een bezoek aan de Sky Tower kunnen staan, hierop kan men een skywalk maken op 260 meter hoogte. Ook het Sydney Seaquarium is de moeite waard. Een transfer in de middag bracht ons weer naar het vliegveld voor de terugreis naar Amsterdam, we kunnen terugkijken op een hele leerzame en gezellige week.