Zoek informatie over:
 

Studiereisverslag Kenia & Zanzibar

Door: Floor
Functie: Reisadviseur - Disma Reizen Hilvarenbeek

In oktober 2011 ben ik op studiereis gegaan naar Kenia & Zanzibar. Ik was erg benieuwd naar beide bestemmingen en met name de safari in Kenia en het verblijf op Zanzibar hebben mij enorm verrast.Kenia is het safariland bij uitstek. Uitstekende faciliteiten maken het mogelijk om in alle rust op zoek te gaan naar wild. Boek nu één van de geweldige vakanties naar Disma Reizen en ontdek dit prachtige land. Met name in het zuiden zijn de grootste savannes te vinden met enorme variatie aan flora en fauna. Enorme kuddes gnoes, zebra's, olifanten en impala's zult u hier aantreffen. Daarnaast is er een grote kans op het zien van leeuwen, luipaarden en cheeta's. Een bezoek aan de kleurrijke Masai met hun traditionele manier van leven, behoort ook tot de mogelijkheden. Tijdens de safari’s ontdekt u de mooiste nationale parken van Kenia en verblijft in prima hotels, lodges en tentenkampen.
 
Zanzibar een erg verrassend eiland! Cultuur en historie vindt u in het oude Stone Town. In deze smeltkroes van culturen komen Arabische en Afrikaanse invloeden terug die zorgen voor een sfeer die u nergens anders zult vinden. In de luxe strandresorts kunt u heerlijk ontspannen en voor wie van duiken houdt heeft Zanzibar ook genoeg te bieden: kleurrijk koraalrif en zelfs de mogelijkheid om tussen reuze manta’s te duiken.

Toen ik te horen kreeg dat ik op studiereis mocht naar Kenia & Zanzibar was ik erg nieuwsgierig naar deze Afrikaanse bestemmingen. Kenia het land van de safari’s en ja deze waren echt top. Tsavo East het grootste wildpark van Afrika met zo’n mooie uitgestrekte savannelandschappen. Het verraste me echt en zeker de rode kleuren die ervoor zorgen dat je hier ook de rode olifant tegenkomt. Aansluitend brachten we een bezoek gebracht aan Taita Hills. Hier verbleven we in de Saltlick Lodge. Deze gehele lodge is op stelten gebouwd boven het waterniveau en dit zorgt voor geweldige uitzichten. Er is een verlichte waterhole en de dieren lopen onder je kamer door. Een geweldige safari ervaring! Daarna zijn we naar Mombasa Noord teruggegaan en hier nog 1 nacht verbleven voordat we doorvlogen naar Zanzibar.

Zanzibar was erg verrassend. Je ziet hier veel Arabische invloeden en ik had niet echt het gevoel dat ik in Afrika was. Stonetown was echt erg sfeervol met zijn smalle straatjes, markten en de Arabische sferen. Ik zou echt aanraden om een aantal nachten in deze stad te verblijven voordat u naar uw strandresort afreist. Indien je in de stad zelf verblijft proef je ook namelijk de sfeer van deze stad. Op Zanzibar is het ook erg leuk om een spicetour te boeken. Ze laten u vele kruiden en specerijen zien en proeven en ze maken er een hele show van. Verder kent Zanzibar echt fantastische stranden en kunt u hier heel goed duiken. Zanzibar is ook een echt paradijs om na een Safari in Kenia of Tanzania uw fantastische reis af te sluiten!