Zoek informatie over:
 

Studiereisverslag Zuid Afrika van Marieke

Door: Marieke
Functie: Reisadviseur - Disma Reizen Hilvarenbeek

FOX Vakanties heeft een nieuwe groepsrondreis samengesteld voor het prachtige Zuid Afrika. Om de reisagenten bekend te maken met het product FOX en deze route mocht ik op uitnodiging mee om het programma van de 16-daagse reis “Zulu’s, Zebra’s & Swaziland” te gaan ervaren!Op 24 november was het dan zo ver! Als eerste was het natuurlijk al een enorme indrukwekkende ervaring om met de Airbus A380 te gaan vliegen! Dit vliegtuig is het grootste passagiersvliegtuig ter wereld en heeft ons vanuit Amsterdam, via Frankfurt in Johannesburg gebracht. Na aankomst hebben we meteen kennis gemaakt met onze Belgische gids en Afrikaanse chauffeur.
 
De 10 dagen dat wij deze reis hebben gemaakt waren enorm gevarieerd! We hebben een rondrit gemaakt door Johannesburg, de beroemde Panoramaroute gereden met onder andere uitzichten op de Three Rondavels en de Blyde River Canyon, diverse safari’s gemaakt in Kruger Nationaal Park en Hluhluwe Wildpark waarbij we onder andere de Big Five hebben gespot, hebben genoten van de afwisselende natuur in Swailand, een bezoek hebben gebracht aan een echt Zulu-dorp Nompondo, hebben genoten van de diversiteit van de Wetlands bij St. Lucia waarbij we meerdere nijlpaarden en krokodillen hebben gespot, een bezoek hebben gebracht aan het Zulu-dorp Phezulu met dans en zang, een mooie route via de ‘Vallei met de duizend heuvels’ naar Drakensbergen hebben gereden, een bezoek aan de watervallen van Howick hebben gebracht en we hebben als laatste een enorm indrukwekkende rondrit door SoWeTo gemaakt met een bezoek aan het huis van Nelson Mandela en het Hector Pieterson Museum.

In deze 10 dagen heb ik een prachtig deel van Zuid Afrika mogen bezoeken en ontdekken! Ook heb ik een goed beeld van de vriendelijke bevolking, prachtige natuur en het heerlijke eten en drinken!
 
Zuid Afrika is, zoals u begrijpt uit mijn verhaal, enorm afwisselend en een absolute aanrader is het maken van een rondreis waarbij deze hoogtepunten gaat beleven!!