Zoek informatie over:
 

Malta - 4 dagen

Vertrekdatum:
01 Februari 2015

Terugreis:
31 December 2015

Omschrijving:
Malta is een “zon bestemming plus”, een land met een rijke geschiedenis en schitterende historische gebouwen, meer uitgaansleven dan je in eerste instantie zou verwachten, en een lekker zonnig klimaat en kristalhelder water. Omdat het een eiland is, is alles makkelijk bereikbaar. Zustereiland Gozo (per ferry bereikbaar in een half uur) is groen, landelijk, rustig, en kent verrassende dorpjes met onverwachte baaien. Een goede mix dus van cultuur, klimaat en gezelligheid op maar 3 uur vliegen van Nederland.


Vanaf

€ 1399

p.p.

Reisschema

 • Dag 1 : Bij aankomst op Malta wordt u door onze lokale agent opgewacht en naar het Hilton Hotel in St Julians gebracht. Dit uitstekende hotel ligt op 10 minuten lopen van vele winkels, restaurants en bars, en heeft een prachtige tuin met dito zwembad.

 • Dag 2 : Na het ontbijtbuffet gaat u per bus naar het pittoreske dorpje Zurrieq, waar u een mooi uitzicht heeft over de Blauwe Grot en de ‘Gahr Lapsi’, een schilderachtige rotsachtige inham. Hier gaat u abseilen, en hierna gaat u in bootjes naar de Blauwe Grot en langs de vallei van Zurrieq. Hierna is het tijd voor een lunch met uitzicht over de open zee en het eilandje Filfla.  Na de lunch brengt de bus u terug naar het hotel. ’s Avonds zal het diner plaatsvinden in een restaurant naar keuze.. Na het diner brengt de bus u terug naar het hotel, of een locatie van uw keuze wanneer u het nachtleven wilt gaan verkennen.
 • Dag 3 : Ontbijtbuffet; hierna brengt de bus u naar de veerhaven, waarvandaan de boot u in een klein half uur naar het eiland Gozo brengt. Hier gaat u een fotospeurtocht doen in jeeps! De groep wordt verdeeld in teams van 8 personen. Elk team krijgt een naam, en krijgt vervolgens mee: een jeep, een digitale fotocamera, een lijst met tips voor onderweg en schrijfwaar om de opdrachten te vervullen. Een ‘farmer’s lunch’ staat ’s middags voor iedereen klaar, inclusief de aldaar gemaakte huiswijn.

  Na de lunch gaan we door met de speurtocht, waarna om 16.00 uur de boot u terugbrengt naar hoofdeiland Malta; de bus brengt u dan weer terug naar het hotel. Elk team krijgt naderhand een CD mee met de gemaakte foto’s.

  Wanneer iedereen opgefrist is, brengt de bus u naar de haven van Sliema waar u een ‘sunset dinner cruise’ gaat maken. Hier geniet u van een koud en warm buffet.

 • Dag 4 : Na check out en ontbijt brengt de bus u naar het traditionele vissersdorpje Marsaxlokk . Marsaxlokk wordt gezien als het belangrijkste vissersdorp van Malta en daarnaast als een van de meest pittoreske plaatsjes vanwege een mooi uitzicht op zee. Langs de kustlijn liggen vele traditionele Maltese vissersbootjes. Visnetten hangen te drogen en regelmatig ziet men er vissers in de weer met het repareren van deze netten.

  Op een steenworp afstand van het centrale dorpsplein zal de afscheidslunch worden gebruikt in het restaurant Ir-Rizzu; specialiteit: verse vis. Omdat het restaurant een open keuken heeft, is het gemakkelijk om een visje naar keuze bereid te zien worden. Er zijn ook vleesgerechten verkrijgbaar. Na de lunch brengt de bus u weer naar de luchthaven.