Zoek informatie over:
 

Marrakech - 4 dagen

Vertrekdatum:
01 Februari 2015

Terugreis:
31 December 2015

Omschrijving:
In Marrakech proeft u de echte sfeer van de Arabische wereld. Op de bijzondere pleinen (waaronder het beroemde Djemaa-el-Fna-plein ) ziet u kooplieden, muzikanten, acrobaten en sprookjesvertellers. In de soeks kunt u urenlang zoet zijn met snuffelen en shoppen, want in dit doolhof van smalle straatjes zijn talloze mini-winkeltjes met allerhande spulletjes, waaronder kleding, sieraden, sjaals, lantaarns, specerijen, lederwaren en keramiek. ’s Avonds is het heel gezellig en levendig,  en ook aan trendy uitgaansgelegenheden geen gebrek in Marrakech!

Vanaf

€ 1495

p.p.

Reisschema

  • Dag 1 : U vliegt met Transavia naar Marrakech. Bij aankomst in de ochtend wordt u verwelkomd door uw Nederlands sprekende gids, die al met een aantal 4x4 voertuigen op u staat te wachten. U gaat direct met de landrovers het achterland in; nadat we eerst een koffiestop met Marokkaanse zoetigheid hebben gehad rijdt u in de landrovers naar het dorpje Imlil, waar u zich per ezel naar de kasbah van Toubkal begeeft. Deze kasbah werd gebruikt als klooster in de film “Seven Years In Tibet”. Hier gebruikt u een barbecuelunch, waarna u in een origineel Berberhuis een theeceremonie gaat meemaken.

    Aan het einde van de middag bereikt u Terres D’Amanar, waar u dineert in een nomadentent en overnacht in de eco-lodges van dit ‘complex’ waar ook vele activiteiten aangeboden worden (niet inclusief). Een folkloristische groep en een vuurvreter zorgen voor het nodige vermaak!

  • Dag 2 : Met het geweldige uitzicht op het Atlas gebergte wordt er deze ochtend ontbeten. In de loop van de ochtend rijdt u met de 4x4 voertuigen naar Marrakech, waar u na ca. 1 uur aankomt bij het Sofitel. U luncht hier op het zwembadterras en checkt vervolgens in. De middag is vrij.

    ’s Avonds rond 19.00 uur wordt u met paard en wagens opgehaald en gaat u naar het beroemde Djema El Fna plein. Het diner is in Marokkaanse stijl.

  • Dag 3 : Na het ontbijt neemt de gids u (per bus) mee voor een stadstour door Marrakesh. U krijgt onder andere het Bahia paleis te zien, het fotografiemuseum waar u koffie op het dakterras kunt gebruiken en de stad van boven kunt bekijken. Hierna bezoekt u het Medarsa Ben Youssef, een islamitische school uit de 14e eeuw en loopt u via de soukhs (kleine smalle straatjes) naar restaurant El Baraka voor de lunch.

    Na de lunch is het aan u: terugkeren naar het hotel, winkelen of gebruik maken van spa- en hammamfaciliteiten zoals ze bedoeld zijn: op zijn Marokkaans, en dus in de stad zelf. Uiteraard minder luxe dan in het hotel, maar zo veel authentieker. De bus rijdt vanaf de hammam terug naar het hotel. ’s Avonds wordt u gebracht en gehaald voor het diner in een fraai restaurant met Marokkaanse animatie en muziek.

  • Dag 4 : Afhankelijk van uw vluchttijd kunt u nog even relaxen aan het fraaie zwembad van Sofitel. U wordt per bus teruggebracht naar de luchthaven.